Alle goede doelen

Voorgaande goede doelen

Stichting Dierenambulance Nijmegen

Vanaf juni 2023 is stichting Dierenambulance ons Goede Doel.

De stichting Dierenambulance Nijmegen (DAN) helpt individuele dieren in nood. Gemotiveerde vrijwilligers staan dag en nacht klaar voor de hulpverlening. Voor de directe hulpverlening beschikt de DAN over vier ambulances en de daarbij behorende hulpmiddelen (EHBO-materiaal, vangmiddelen enz.), een rubberboot en een paardentrailer. Daarnaast heeft de DAN diverse opvang- en revalidatiefaciliteiten, waaronder een vogelasiel en een opvang kleine zoogdieren. De coördinatie van de hulpverlening gebeurt vanuit de basispost in Nijmegen

De totale opbrengst voor deze periode is €  ,=  geworden.

STICHTING VLINDERKIND

Vanaf februari 2023 is stichting Vlinderkind ons Goede Doel.

Vlinderkind strijdt al vele jaren met hart en ziel voor een draagbaar leven met Epidermolysis Bullosa (EB), een erfelijke, zeer ernstige en vooralsnog ongeneeslijke huidaandoening waarbij de hechting van de verschillende lagen waaruit een huid bestaat, verstoord is. Door de wrijving tussen de ‘loszittende’ huidlagen ontstaan er blaren en ontvellingen. Ondraaglijke pijn en jeuk zijn daarvan o.a. het gevolg.

De totale opbrengst voor deze periode is €  400,=  geworden.

Stichting Koprol

Vanaf september 2022 is stichting Koprol ons Goede Doel.

Koprol biedt sport op maat onder professionele begeleiding in en rondom Nijmegen. Deze begeleiders zijn bewegingsagogen, fysiotherapeuten, psychomotorische therapeuten en zwemcoaches en worden ingezet passend bij de betreffende sport.

Plezier hebben bij het sporten vinden wij bij Koprol belangrijk.

De totale opbrengst voor deze periode is €  600,=  geworden.


Stichting Haarwensen

Vanaf juni 2022 is de stichting Haarwensen het Goede Doel.

Deze stichting schenkt haarwerken aan kinderen die kaal zijn door een medische achtergrond. Je haar is bepalend voor je uiterlijk. Wie helpt mee deze groep kinderen weer een uiterlijk te geven?

De totale opbrengst voor deze periode is €  400,=  geworden.

Dierenambulance Nijmegen

Vanaf februari 2022 is stichting Dierenambulance Nijmegen ons Goede Doel.

Jaarlijks wordt de DAN 50.000 keer gebeld voor hulp aan dieren. Naast telefonische hulp wordt er ieder jaar ruim 7000 maal uitgerukt voor daadwerkelijke hulp aan dieren. Zowel in het wild levende dieren, zoals egels, konijnen, reeën, eenden, meeuwen, merels en zwanen als allerlei huisdieren worden geholpen.


De totale opbrengst voor deze periode is €  300,=  geworden.


Stichting Jarige Job

Vanaf september 2021 is stichting Jarige Job ons Goede Doel.

Voor veel kinderen is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school vanzelfsprekend. Voor tienduizenden kinderen in Nederland is dit niet het geval. Zij kunnen hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen deze kinderen geen cadeautje, hangen er geen slingers en ballonnen en kunnen zij niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelf ziek.


De totale opbrengst voor deze periode is € 400 ,=  geworden.

Stichting CAP

Vanaf september 2020 is stichting Cap ons Goede Doel. Stichting CAP verzorgt aangepaste manege activiteiten voor mensen met een beperking in de regio Nijmegen. Gediplomeerde instructeurs en speciaal opgeleide paarden zorgen voor een veilige omgeving waar aandacht is voor mens en dier. Stichting CAP werkt zonder subsidie en is daardoor voor een groot deel afhankelijk van gulle gaven om te kunnen doen wat zij doet.


De totale opbrengst voor deze periode is € 620 ,=  geworden.


Het Marikenhuis

Vanaf januari 2020 is het Marikenhuis het Goede Doel.
Het Marikenhuis ondersteunt (ex)kankerpatiënten én hun naasten bij het herstel van hun kwaliteit van leven, nadat de ziekte kanker hen veelal flink heeft aangeslagen.

I.v.m. corona is al snel na de start van de eerste Topper-periode de lockdown gekomen waardoor we het Marikenhuis ook in de 2e periode zijn blijven steunen.
De totale opbrengst voor deze periode is € 700 ,=  geworden.

De Liedjesfabriek

Vanaf september 2019 is de stichting De Liedjesfabriek het Goede Doel. Bij de Liedjesfabriek voelen zieke kinderen zich even beter. Wij zorgen voor een plezierige afleiding én een tastbare herinnering waar ze apetrots op zijn: hun eigen lied en videoclip!

De totale opbrengst voor deze periode is € 350 ,=  geworden.


Habitat for Humanity

Vanaf juni 2019 is het Goede Doel ‘Habitat for Humanity’, en in het bijzonder de bouwreis die twee van onze medewerkers maken naar Malawi. 

Habitat for Humanity geeft aan dat een goed en veilig (t)huis  het beste fundament is voor een beter leven. Het zorgt voor een betere gezondheid, betere educatie en een beter bestaan. Bij Habitat for Humanity vinden ze dat huisvesting een basisrecht is. Ze hebben al meer dan 22 miljoen mensen geholpen aan een veilig huis en ze bouwen door. Samen bouwen we een beter leven.

De totale opbrengst voor deze periode is € 400 ,=  geworden.

Stichting Play4Kids

Vanaf februari 2019 is Stichting Play4Kids het Goede Doel. Deze stichting stelt zich tot doel kinderen in binnen- en buitenland te helpen, die om uiteenlopende redenen niet goed mee kunnen komen in de maatschappij.  

Doelgroepen zijn onder meer: 

1. Kinderen met een gedeeltelijke beperking, zowel lichamelijk als verstandelijk 
2. Kinderen met ADHD 
3. Kinderen met psychische problemen 
4. Kinderen met een instabiele thuissituatie 

De totale opbrengst voor deze periode is € 652 ,=  geworden. 


FietsMaatjes-Beek

Vanaf september 2018 is FietsMaatjes-Beek het Goede Doel. Deze stichting richt zich op de mensen die nog graag willen fietsen, maar dat zelfstandig niet meer kunnen. Eventueel kan de stichting een fietsmaatje (vrijwilliger) leveren voor een tandem of duofiets.  De aanschaf van een rolstoelfiets staat in de planning. 

De totale opbrengst voor deze periode is € 400 ,=  geworden. 

Maartensmasters 2018

Vanaf februari 2018 was de Maartensmasters 2018 het Goede Doel. Als revalidatie en op zoek naar persoonlijke uitdagingen wordt via de St.Maartenskliniek, samen met andere revalidatie instellingen, meegedaan aan de Handbikebattle 2018 die gehouden wordt in Kaunertal te Oostenrijk.  Om dit georganiseerd te krijgen is veel geld nodig! 

De totale opbrengst voor deze periode is €400,=  geworden. 


Dieren Ambulance Nijmegen

Vanaf juni 2018 was de Dieren Ambulance Nijmegen het Goede Doel. De DAN staat met 100 vrijwilligers dag en nacht klaar voor hulp aan dieren. Er wordt zo’n 50.000 keer per jaar gebeld voor hulp aan dieren en er worden rond de 5.000 dieren per jaar geholpen. 

De totale opbrengst voor deze periode is €350,=  geworden. 

Stichting De Kindertelefoon

Vanaf september (2017) was stichting De Kindertelefoon het Goede Doel. De doelstelling van de Kindertelefoon is om ieder kind de mogelijkheid te bieden om in vertrouwen te kunnen praten over een probleem. 

De totale opbrengst voor deze periode is €400,=  geworden. 


Stichting Service Dogs

Vanaf juni (2017 was de stichting Service Dogs het Goede Doel. De doelstelling van de Stichting Personal Service Dogs is het kosteloos ter beschikking stellen van hulphonden aan mensen met een motorische functiebeperking. 

De totale opbrengst voor deze periode is €400,=   geworden. 

Stichting Kind en Brandwond

Vanaf 1 februari (2017) was de stichting Kind en Brandwond het Goede Doel. Kind & Brandwond is een landelijke stichting opgericht door de brandwondencentra voor kinderen & jongeren in Beverwijk, Groningen en Rotterdam. Ze zetten zich in voor preventie, voorlichting, het verbeteren van de zorg, nazorg en kwaliteit van leven van de kids en hun ouders. 

De totale opbrengst voor deze periode is €700,=   geworden.