MVO

MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel. Daarbij letten we niet alleen op het zorgdragen voor goed ondernemerschap, maar hebben we ook aandacht voor de natuur door zo verantwoord mogelijk om te gaan met energie en onze ecologische stempel en letten we goed op de sociale kant van het ondernemerschap. Daarin gaan we verder dan de wettelijke normen en plichten. Op die manier proberen we niet alleen goed te zorgen voor onze gasten, maar ook ons personeel, het milieu en de toekomst!

Onze visie 

Wij staan voor Genieten in het Groen. Ons pannenkoekenhuis staat midden in de natuur. Het is dan ook logisch dat de beleving van het unieke natuurgebied De Duivelsberg een heel belangrijke rol speelt in ons restaurant. We willen iedereen in staat stellen om te genieten van de natuur, van lekker eten en van de broodnodige ontspanning in onze hectische levens. Zo zijn we vanaf het begin betrokken bij het project ‘Zorgeloos op vakantie’. Daarmee zetten we ons in voor een mooie bosbeleving voor iedereen. Uiteraard zijn we druk doende met onze bijdrage in de duurzame samenleving als het gaat om grond- en brandstoffen en de verwerking van afval. Daarnaast is er aandacht voor het welzijn van het personeel, waaronder medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.


Concrete voorbeelden

Een visie hebben is één, hem ook ten uitvoer brengen is weer wat anders. Toch doen we dat, bijvoorbeeld door de wandeltochten die we in samenwerking met het IVN hebben ontwikkeld, voor minder validen die van de natuur willen genieten is er een dikkebandenrolstoel beschikbaar, om het onverharde gebied rondom de Duivelsberg te verkennen.

Daarnaast schuiven we niet onder stoelen of banken dat we jaarlijks verschillende goede doelen steunen, samen met onze gasten die bewust kiezen voor onze bijzondere Topper pannenkoek. Het liefst zoeken we deze Goede Doelen zo dicht mogelijk bij huis. Verbeter de wereld maar begin bij jezelf! Een horecabedrijf zonder plastic en tegelijk een strenge HACCP (hygiëne-regels) is bijna niet te doen. Maar wij komen steeds verder in het uitbannen van het éénmalige plastic! Zo werken we bijvoorbeeld al een tijdje met kartonnen rietjes. In horeca-keukens  word veelvuldig met aluminiumfolie gewerkt.

Afval scheiden is “easy”

De productie van aluminiumfolie is behoorlijk milieubelastend. Sinds enige tijd vervangen wij een groot gedeelte van ons aluminiumfoliegebruik. Ook de “hardware” in de keuken maakt wat veranderingen mee. Hadden wij afgelopen jaren nog gas-salamanders (grote grill) de hele dag aanstaan. Deze zijn vervangen door elektrische salamanders met een pan-detectie.

Afval scheiden is “easy”. Bij ons lopen projecten waarbij we kijken of we afvalstromen kunnen herbruiken. Denk aan restbrood, sinaasappelschillen, koffiedik en eierschalen. Hoewel voor onze ligging het gebruik van zonnepanelen en zonneboilers niet ideaal is, hebben wij ze wel. Zorgvuldig afgesteld op de maximale instraling die er tussen de bomen te realiseren valt. We zijn sowieso trots op onze medewerkers! Maar zeker ook op de lange dienstverbanden en een laag ziekteverzuim. De Duivelsberg heeft naast de wet en de horeca-CAO altijd nog ruimte gezien voor een eigen CAO, waarin we de lat van arbeidsvoorwaarden nog nét iets hoger leggen.