Wandelen

Wandelen

Het bosgebied Duivelsberg is een geweldig stukje ongerepte natuur, waar je heerlijk kunt wandelen. Bij het pannenkoekhuis kruisen het Pieterpad, het Grote Rivierenpad en het Limuspad elkaar, maar er zijn ook tal van kortere routes voor de wat minder ambitieuze wandelaar.

Verschillende mogelijkheden

Zo zijn er wandelmogelijkheden voor jong en oud. Alle gemarkeerde wandelingen kun je starten vanaf De Duivelsberg. Zo is er een familiepad, geschikt zijn voor buggy’s, rollators en dikkebanden rolstoel (ruim één kilometer), een gele en een rode route en de rode route is bovendien nog te verlengen met een wit gemarkeerde route. Alle routes zijn digitaal gemaakt in de app IziTravel.

Wandelroute N-70

Wil je een langere afstand lopen, dan is de N-70 een mooie optie. Deze wandelroute (de enige die nog over is uit het natuurjaar 1970) betreft een afstand van 14 km en loopt over de hele heuvelrug vanaf de Duivelsberg tot aan Nijmegen en weer terug. De N-70 folder is bij ons verkrijgbaar. In de route is bovendien een verkorte variant aangegeven.

De BergenDalse Kroegjesroute

Daarnaast is De Duivelsberg betrokken bij een prachtig lokaal initiatief; De BergenDalse Kroegjesroute. Dat is een samenwerking van een 9-tal horecabedrijven rondom de gemeente Berg en Dal. De Duivelsberg ligt mooi centraal in die samenwerking en bij ons vandaan lopen dan ook maar liefst 7 wandelingen naar collega’s.