Wandelroutes

De Duivelsberg

Het bosgebied Duivelsberg is een bekend bosgebied in het rijk van Nijmegen. Dat heeft alles te maken met een on-Hollands landschap.
Het bosgebied ontstaan in de voorlaatste ijstijd loopt vanaf de Duitse grens (het uiterste puntje van De Duivelsberg) met afwisselend berg en dal naar Nijmegen.
U treft achtereenvolgens Duivelsberg, Filosofendal, Wylerberg, Keteldal, Sterrenberg, Kastanjedal, Ravenberg, Boterberg en het Hengstdal

De Duivelsberg is slechts 75 Ha groot, meestal samen gezien met de Wylerberg (50 Ha) levert het u al een flink aantal mogelijkheden voor wandelroutes op.

Gemarkeerde routes vanuit het restaurant

Ook al zijn alle route gemarkeerd, toch zijn deze ook allemaal digitaal verwerkt middels een gpx-code (geschikt voor meerdere apps) en verwerkt in de wandel-app IziTravel.

Bruin: 1.5 km, 15 minuten
De kortste route is het familiepad. Deze is geschikt voor buggy’s, rollators en dikkebanden rolstoel (ruim één kilometer).
Voor een GPX-code RouteYou

Geel, 2 km, 30 minuten
De gele route is relatief vlak en daardoor zeker makkelijk te doen voor het hele gezin. De route loopt langs de Duitse grens en langs de parkeerplaats langs de oude Kleefsebaan.
Voor een GPX-code RouteYou of zoek in de wandel-app izi.Travel op “Duivelsberg Gele route”.

Rood: 3 km, 1 uur
De rode route is een stuk uitdagender waarbij de hoogteverschillen goed ervaren worden. Een prachtige route om het bos goed te beleven.
Voor een GPX-code RouteYou of zoek in de wandel-app izi.Travel op “Duivelsberg Rode route”.

Rood met Wit: 4 km, 1.5 uur
Wanneer u nog iets langer van dit mooie bosgebied wilt genieten is het ook mogelijk de rode route te verlengen met de witte route. na het passeren van de filosofenbeek klimt de rode route omhoog. Op het hoogste punt kunt u overwegen de witte route te volgen tot u weer de rode route tegenkomt.
Voor een GPX-code RouteYou of zoek in de wandel-app izi.Travel op “Duivelsberg Rood+Wit route”.

klik voor grote versie

N70: 14 km, 3 uur
Wil je een langere afstand lopen, dan is de N-70 een mooie optie. Deze wandelroute (de enige die nog over is uit het natuurjaar 1970) betreft een afstand van 14 km en loopt over de hele heuvelrug vanaf de Duivelsberg tot aan Nijmegen en weer terug. De route is gemarkeerd met licht groen en bovendien is er een N-70 folder met volledige beschrijving bij ons verkrijgbaar. In de route is bovendien een verkorte variant aangegeven.
Voor een GPX-code RouteYou of zoek in de wandel-app izi.Travel op “N70 route”.

N70: 6 km, 1.5 uur

De route kan natuurlijk ook in gedeelten gelopen worden.
De heen – en terugweg loopt ter hoogte van de grenspaal “Laat vriendschap helen, wat grenzen delen” in het keteldal, dicht bij elkaar langs. Het deel Duivelsberg-Wylerberg is daardoor ook zeer gemakkelijk als zelfstandig deel van de N70 te lopen. De afstand is dan 6 km.

Voor een GPX-code RouteYou of zoek in de wandel-app izi.Travel op “N70 Deel Duivelsberg-Wylerberg”.

De BergenDalse Kroegjesroute

Daarnaast is De Duivelsberg betrokken bij een prachtig lokaal initiatief; De BergenDalse Kroegjesroute. Dat is een samenwerking van een 9-tal horecabedrijven rondom de gemeente Berg en Dal. De Duivelsberg ligt mooi centraal in die samenwerking en bij ons vandaan lopen dan ook maar liefst 7 wandelingen naar collega’s.

Alle routes van de Kroegjesroute zijn niet gemarkeerd maar wel allemaal digitaal verwerkt in RouteYou of in de wandel-app Izi.Travel

Niet-gemarkeerde routes vanuit het restaurant.

Er zijn héél veel routes aangemaakt in dit prachtige bos. Niet vreemd natuurlijk want waarom zou je je beperken tot de gemarkeerde routes. Het bosgebied biedt zoveel fraais!

Duivelsberg-Nederrijkswald-Valkenlaagte

Een prachtige route om de iets-grotere omgeving te bewonderen. Deze wandeling maakt een grotere cirkel rondom De Duivelsberg, met behoorlijke hoogteverschillen en met mooie vergezichten. De route is 9 km

Voor een GPX-code RouteYou of in de wandel-app izi.Travel