En meteen een prachtig circulair voorbeeld!
Onze nieuwste samenwerking is met De Biesterhof in Millingen. Zij laten een mooi laag-alcoholisch (3%) maken van het gerst van het Millingse Land. Een leuke aanvulling op onze lokale bieren!
Maar wat maakt dit nu zo’n interessante circulaire samenwerking?
Wij hebben sinds januari 2024 een composteermachine staan waardoor ons organisch afval door onszelf gecomposteerd wordt. Het heeft even wat tijd gekost voordat een-en-ander goed was ingeregeld.
De reststroom die nu nog overblijft zijn sinaasappelschillen. Deze worden niet goed door de composteermachine verwerkt waardoor we meerdere keren overnieuw moesten beginnen.
Er zijn wel initiatieven m.b.t. inzameling sinaasappelschillen, maar helaas nog niet in onze regio.
Onze appelschillen en restbrood gaan naar een manege, waar de paarden smikkelen van deze traktatie.
De overige organische reststroom (eierschalen, koffiedik, groenteschillen en tafelrestjes) gaan allemaal in de composteermachine.
De boerderij De Biesterhof gaat nu deze compost gebruiken op hun akkers.
Iedere keer als er bier geleverd wordt gaat er compost mee retour.
Een mooie circulaire samenwerking!
